Kategorije:


30.08.2004.

Legend of the Green Dragon - (web inacica BBS igrice LORD)
Lokacija: Comp & Internet :: Zanimljivi linkovi :: NetGames :: WebGames   |   Autor: cacan @ 13:30   |  

IGRA: Legend of the Green Dragon!

POMOC:Pomoc za nove igrace

Ah, ta dobra, dobra stara vremena. Najjaci modemi 14.4k, Internet tek u povojima i privilegija samo akademskih pionira, BBSovi kao najpopularnije vitualno sastajaliste “masa” (ako bi se relativno mali broj BBS korisnika u odnosu na danasnji broj Internauta mogao uopce nazvati masom ;-)).

Noviji tekst o BBSovima moze se naci na Kezelevljevim (daklinacija ispravljena ;-) ) stranicama, a kratke upute o koristenju BBSova se mogu naci OVDJE i ovdje. Tekst je iz 1996. sto samo svjedoci kada je bilo zlatno doba BBSinga i koliko je vremena proteklo od onda. ;-) Jedan od zanimljivijih tekstova je i BBS Kultura, tekst koji bi i mnogim danasnjim korisnicima Interneta mogao sluziti kao smjernica kako kvalitetno komunicirati e-putem.

BBSovi su uglavnom sluzili za razmjenu fileova, razmjenu poruka (nastajale su odlicne BBS zajednice, s vjerojatno najkvalitetnije napisanim tekstovima u jedinici teksta ;-)), a neki BBSovi su imali i ugradjene BBS “door” igrice. Zanimljivo je vidjeti OVAJ LINK, khm, khm.

Jedna od njih, a vjerojatno i najpoznatija je bila Legend od the Red Dragon (LORD), multiplayer igrica u kojoj se susrecu sva tri zlatna pravila kvalitetne online multiplayer igrice: krv, novac, snosaj. ;-) Dakle, vi ste u ulozi lika kojem je cilj borbom protiv svakojakih bitja, nemani i zloduha zaradjivati za kruh sa sedam kora, a da bi na kraju umocio u Violetinog socnog vrapcica, potrebno je priklati zmaja (i to crvenog, onog iz naslova igrice), jer kao sto nas narod znade: “Nema djabe ni kod stare babe!”

Kako je vrijeme BBSova umiralo, i na kraju skoro pa potpuno nestalo, tako su se sve kvalitetne stvari s BBSova selile na novi, bolji, veci i jednostavniji medij (nazalost, cesto upravo ta jednostavnost omogucava pristup Netu i onima s jednostavnijim pogledima na svijet) - Internet, odnosno web.

Tako se i LORD preselio na web, jos bolji i kvalitetniji, samo s promijenjenim imenom, jer je autor zabranio da se nova inacica naziva LORD, tako da su autori web inacice LORDA igru nazvali Legend od the Green Dragon.

Igrica se moze naci na adresi, i toplo preporucam igranje svima koji zele malo avanture u svom zivotu. Dakle, svi vi zeljni krvi, znoja, zlatnika, snosaja i intriga, pohitajte na:

IGRA: Legend of the Green Dragon!

POMOC:Pomoc za nove igrace

Vezani blogovi:
 • MakaiMedia.com - flash igrice
 • Play by e-mail igrice
 • Flash igrice i filmovi - www.newgrounds.com
 • Neodelight.com - online Flash games - flash igre - igrice
 • 20+ godina Elite -> Elite Frontier, Oolite (zakon!)


 • Was this article helful to you? If so, please click on the (+) [plus] sign below! It's Croatian digg ;-) Tnx!


     1 korisnik online   
  August 2004
  S M T W T F S
  « Jul   Sep »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
  Za korisnike:

  29 queries. 0.193 seconds. Powered by Blog385.com